12 Hagyomány

Az ACA 12 Hagyománya

1. Közös boldogulásunk mindennél előbbre való, egyéni felépülésünk az ACA egységétől függ.

2. Csoportjaink számára, csak egy alapvető tekintély létezik – a szerető Isten, mely kifejeződik a csoport lelkiismeretében. Vezetőink csak szolgálnak minket, nem uralkodnak rajtunk.

3. Az ACÁ-hoz való tartozás egyetlen feltétele: a vágy, hogy felépüljünk az alkoholista vagy más tekintetben rosszul működő otthonokban való felnövekedés következményeiből.

4. Minden csoport önálló, kivéve azokban az ügyekben, melyek más csoportokat vagy az ACA egészét érintik. Mi együttműködünk minden más tizenkét lépéses programmal.

5. Csoportjaink egyetlen fő célja van – közvetíteni az üzenetet azoknak a Felnőtt Gyermekeknek, akik még szenvednek.

6. Egy ACA csoport soha nem támogat, finanszíroz vagy kölcsönzi az ACA nevet semmilyen kapcsolódó intézménynek, vagy külső vállalkozásnak – nehogy pénz, vagyon és presztízs eltérítsen bennünket elsődleges célunktól. 

7. Minden ACA csoport tljesen önfenntartó és elhárítja a külső hozzájárulásokat.

8. Az Alkoholisták Felnőtt Gyermekei mindig maradjon nemhivatásos, bár szolgálati központjaink alkalmazhatnak speciális dolgozókat.

9. Az ACA – mint olyan – soha ne szerveződjék, de alkothatunk szolgálati választmányokat és bizottságokat, akik közvetlenül azoknak felelnek, akiket szolgálnak.

10. Az Alkoholisták Felnőtt Gyermekeinek nincs véleménye külső kérdésekben, ezért az ACA név soha nem vonható be nyilvános vitába.

11. A nyilvánossággal való kapcsolatunk, inkább a vonzásra alapul, mint a hírverésre; mi megtartjuk a névtelenségünket a sajtó, a rádió, a televízió és a filmek szintjén is.

12. A névtelenség minden hagyományunk spirituális alapja, emlékeztetve minket arra, hogy az alapértékeket helyezzük a személyiségünk elé.

Close Menu